BETONVLOER LATEN VLINDEREN

EEN GEVLINDERDE BETONVLOER?

Gevlinderde betonvloer is een naam dat met de tijd mee steeds vaker te horen is net zoals de gepolierde beton of de monolithische betonvloer. Behalve de benaming is er echter geen verschil in de betonvloeren. Het is herkenbaar aan zijn mooie uitstraling en is toepasbaar in elke leefruimte.
Het materiaal bestaat uit échte beton en is minimaal 7 centimeter dik.

Betonvloer vlinderen

Na het storten van de betonvloer is de vloer relatief ruw. Nadat het mogelijk is om op de vloer te kunnen lopen is de vloer klaar om monoliet afgewerkt te worden. Dit wordt doormiddel van een monoliet- of vlindermachine gedaan. De vlindermachine zorgt ervoor dat de nog relatief zachte vloer, glad en vlak wordt doormiddel van ronddraaiende bewegingen. Dit wordt ook wel vlinderen genoemd. De gevlinderde vloer is te herkennen aan zijn gewolkte uitstraling en is dicht van structuur. Ook voelt het glad aan.

Wat u moet weten met het verschil tussen vlinderen en polijsten?

Zoals eerder aangegeven zorgt het vlinderen ervoor dat de vloeren glad worden en ook een gewolkte uitstraling heeft. Echter is een vloer die gevlinderd is geschikt voor bijvoorbeeld een garage of een ander soort vloer die nog afgewerkt moet worden maar niet om op te wonen of te werken. Hiervoor is het van belang dat de betonvloer altijd gepolijst en geïmpregneerd wordt.

Er zijn verschillende afwerkmogelijkheden om te polijsten. Zo kun je kiezen tussen matglans, zijdeglans of hoogglans. Door het te polijsten dringt het impregneermiddel in de poriën van het beton waardoor het vuil en vloeistoffen niet in de vloer dringen. Dit zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen vlekken en vocht. Na het polijsten en impregneren worden de mooie structuren in de vloer goed zichtbaar.


OSTA betonpompen service verzorgt graag uw vlinderwerk

Zelf beton vlinderen is een zware klus, dit omdat het omgaan met de vlindermachine de nodige kennis en ervaring vereist. De kleine maar toch krachtige vlindermachine vereist nogal wat inspanning om het onder controle te houden. Daarbij komt ook nog kijken dat de vlindermachine voor elke vloer specifieke instellingen vereist en dat kan voor elke vloer anders zijn. OSTA Betonpompen Service ontlast u van al dit werk en zorgt voor een mooi eindresultaat.


HOE WERKT OSTA BETONPOMPEN SERVICE?

DUIDELIJKE AFSPRAKEN EN TRANSPARANTE PRIJZEN

VRAAG EEN OFFERTE AAN.
WIJ BEREKENEN VOOR U DE SCHERPSTE PRIJS.
SAMEN MET U PLANNEN WIJ DE WERKZAAMHEDEN.
WIJ VLINDEREN HET BETON VAKKUNDIG VOOR U.
DE KLUS IS GEKLAARD EN U KUNT GENIETEN VAN HET RESULTAAT!

LAAT U GOED ADVISEREN

Vraag snel en gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vraag snel en gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aan.